tiistai 9. lokakuuta 2012

Makkara

Minä, eeen syö makkaraa. Kohteliaasti sanoen, ei ole minun makuuni. Citymarketissa oli euron päivät ja ostin yhden paketin HK:n sinistä lenkkiä, Miskalle. Muutaman päivän paketti onnistui olla jääkaapissa kunnes keksin, että tänään (sunnuntaina) ylitän itseni ja teen uunimakkarraa. Ensimmäistä kertaa makkara jopa maistui hyvältä ja söin sen narisematta.



3 perunaa
4 porkkanaa (pistin pussin miniporkkanoita)
1 paprika
kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, pizzamaustetta
1 pkt lenkkimakkaraa

1 dl fetajuustoa
2 tl turkkilaista jugurttia (kreikkalaista tai majoneesia)

Levitin voidelulle uunivuoalle pestyt ja lohkoiksi pilkotut perunat ja porkkanat. Kaadoin päälle öljyä ja ripottelin mausteita. Kypsensin 200 asteessa 30 min.

Lenkin kuorin ja paloittelin neljään osaanja vedin paloihin pitkittäiset viillot. Tämän jälkeen hienonsin fetajuustot haarukalla, sekoitin jugurtin sekaan ja täytin makkaroiden viillot täytteellä.

30 min päästä otin uunivuoan uunista, kääntelin porkkanoita ja perunoita hieman, lisäsin joukkoon paprikat ja kirsikkatomaatit, ja asettelin kasvisten päälle makkarat. Makkaroiden ja kasvisten päälle ripottelin vielä pizzamaustetta ja jatkoin kypsentämistä vielä 30 min.

Tarjoilin rucolan kera. Salaatinkastikkeena käytin balsamico vinegar & basilika.


2 kommenttia:

  1. Jeejee lisää tuttuja! :)
    http://sanssu-justthewayyouare.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Älä mitään, mä oon vasta todella alkusuoralla tämän blogin kanssa, mutta tykkään kovin! :) sullakin on kiva blogi!

    VastaaPoista