tiistai 2. lokakuuta 2012

Tallipäivä








...Ansku, Essi ja Elsu...



...Tästä tallista löytää Essin...




Ulkoilun jälkeen maistui ruoka ja hyvin maistuikin, sillä ruoka-astia oli tarkkaan varjeltu.

Tänään menin aamulla kouluun kello 8.15. Päivä alkoi luennolla ravitsemuksen perusteista, ja sitä kesti puoleen päivään asti. Tunti oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Laskimme mm. oman perusaineenvaihdunnan.

Perusaineenvaihdunta on se energia, joka tarvitaan lepotilassa paaston aikana elimistön toimintoihin, sydämen toimintaan, verenkiertoon, hengitykseen, jne. Kohtuullisesti liikkuvalla henkilöllä perusaineenvaihdunnan osuus kokonaisenergiankulutuksesta on noin 75 %. lähde:www.avoin.helsinki.fi

Naisten perusaineenvaihdunnan voit laskea seuraavalla kaavalla: 655,1 + 9,56 x paino + 1,85 x pituus - 4,68 x ikä . Pituus cm/ paino kg/ ikä v. Siitä siis laskemaan, jos haluat tietää paljonko kuluu energiaa, ilman että tarvitsee liikkua. Miehillä ja lapsilla on oma kaava, joten jos kiinnostaa, voitte kysyä. Vielä ruokatunnin jälkeen pääsimme tekemään lääkelaskuja. Helppoa kuin heinän teko? No kyllä se menee!

Kotona olin ennen kolmea, jonka jälkeen lähdettiin Elsan kanssa ihanalle metsälenkille Essin kanssa, joka on puoliverinen tamma. Enempää en osaa kertoa, mutta Elsan blogista voit lukea lisää Essistä (http://elsanblogitus.blogspot.fi/p/essi.html). Yhdessä haistellen ja ihastellen juuri sateen kastamaa metsää olo oli mitä parhain. Syksyinen metsä ja rakas ystävä rinnalla ovat todella kaunista. Essin ruokkimisen jälkeen kävimme vielä yhdessä Citymarketin euron päivillä ruokaostoksilla.

Illalla laitoin Miskalle iltapalaksi kanamunalla täytettyjä paprikoita ja salaattia. Miska tykkäsi ja niin mäkin. Joskus vielä uudestaan täytyy kokeilla tätä herkkua.



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos sulle, kun saatiin mahdollistaa ihana tallipäivä! <3

      Poista
  2. Ihana heppatyttö <3 Täälä joka päivä kovasti odotellaan sinun kuulumisia ihanan blogiisi. Aurinkoista viikkoa ja Lentorutistuksia muruseni <3 Rakkaudella Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos rakas Johanna <3 mukava kuulla että seuraat mun blogia. Ihanaa ja aurinkoista viikkoa teidän perheelle. Olette ihania! <3 halit

      Poista
  3. Oo kuinka kiva blogi, sattumalta eksyin! Voisitko tehdä kotipostauksen joskus? :) ja mihin työtehtävän haluisit erikoistua terkkarina? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi palautteesta. Kiva kun pidät mun blogista. Ilman muuta teen kotipostauksen ja kerron alan valinnasta enemmän :) ihanaa viikkoa!

      Poista