tiistai 21. toukokuuta 2013

Grillihampurilaista


Eilen illalla vietettiin ystävä ilta ihanimman naapurin kanssa. Mietittiin mitkä herkut sopii ensitreffeille ja todettiin, että tämä omatekoinen hampurilainen parhaimmasta mausta huolimatta ei ole treffeille sopiva. Onneksi Katjan kanssa on kuin kotona ja sopii syödä vaikka lattian kautta ja naama ketsupissa. Hampurilaisten lisäksi grillasimme suklaalla täytettyjä banaaneita jälkiruoaksi. Parasta. Koko talven olen katsellut ja odottanut että ensimmäiset pihvit paistuvat omassa pienessä grillissä ja nyt se todella tapahtui, grillikausi avattu!

Paistoimme hampurilaisen väliin itse pihvit ja lämmitimme leivät. Väliin laitoimme tuoretta sekä kuivattua sipulia, ketsuppia, majoneesiä, juustoa, tomaattia ja salaattia. 

PERUSJAUHELIHAPIHVI

200g kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
400g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 munaa
suolaa
pippuria

pinnalle voi ripotella korppujauhoja

Aloita pihvien valmistaminen sekoittamalla kermaviiliin korppujauhot. Anna turvota 10 min. Lisää jauheliha, hienonnettu sipuli, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Pihvit voi paistaa myös uunissa 225 asteessa 20-25 min. Jos paistaa uunissa, vain yksi kanamuna riittää.

1 kommentti: