perjantai 10. toukokuuta 2013

Brownie-cupcakes



Tämä viikko on jälleen jättänyt sydämeeni monia ihania muistoja ja tässä niistä yksi. Paljastus: Olimme suunnitellut rakkaan ystäväni kanssa menevän torstai illalla Antti Tuiskun keikalle muistelemaan sitä minkä kauan sitten jätimme taaksemme. Nyt kuitenkin tuli muutama muuttaja matkalle, emmekä päässeet Turun Caribialle. Päätimme kuitenkin tehdä illasta muulla tavalla ainutlaatuisen ja leivoimme herkullisia ruusukuorrutteisia leivoksia. Pienen yksiön keittiön pinnat saivat valkoisen kerroksen vehnäjauhosta ja sokerista kera kaakaojauhon ja fariinisokerin. Me leipurit.

Brownie-cupcakes (12 kpl)

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
170 g voita
2 munaa
2 rkl maitoa

Kuorrutus:
225g huoneenlämpöistä voita
4-5 dl tomusokeria
2-4 rkl maitoa
(nestemäistä elintarvikeväriä/makuainetta)

Laina uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita taikinan leivinjauhot, vehnäjauhe ja suola keskenään. Suuremmassa kulhossa yhdistä sokeri ja kaakaojauhe, vatkaa munat ja voi joukkoon. Sekoita mukaan munat yksi kerrallaan ja sen jälkeen maito. Yhdistä kuivat aineet märkiin. 
Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä koloissa paprivuokia. Laita täytettä noin puoli desiä per vuoka, niin että 2/3 vuoasta täyttyy. 
Paista uunissa 16-20 minuutin ajan. Voit testata kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun tarttuu osittain kuivaa ja osittain märkää taikinaa, ota leivokset uunista.
Anna jäähtyä ensin n.15 minuuttia muffinivuoassa ja sen jälkeen ritilällä kokonaan. Valmista kuorrutus vatkaamalla ensin huoneenlämpöinen, pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitten sokeri hiljalleen, lopuksi maito ja elintarvikeväri. Itse käytin vadelman makuista vaaleanpunaista elintarvikemakua.







Täällä jälleen!

Siitä on pitkä ikuisuus kun viimeksi olen kirjoitellut. Ajatuksissani on päivittäin miljoonia asioita mitkä teidän kanssa haluaisin jakaa. Niin suuri arjen kiire on vienyt tätä tyttöä ympäri kylien, kujien ja koulujen. Paljon tenttejä, töitä ja muita arjen juhlia. Nyt kuitenkin koulu helpotti ja "kesäloma" pian ovella. Olen koko kesän töissä siellä vanhainkodissa, missä pääsin ensimmäisen harjoitteluni terveyhenhoitaja urallani aloittamaan. Tänään tein siellä pitkästä aikaa keikan, en malta odottaa kesää!

Blogeja en ole unohtanut. Matkassani kulkee joka paikkaan iPad, johon olen kaikki blogit ladannut, joita seuraan päivittäin! Nyt kuitenkin lupaan taas kirjoittaa tänne omia kuulumisia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti